Mörkerspår

Nu när sommaren o värmen är här får vi träna sent på kvällarna/nätterna o det passar mig som är nattuggla alldeles utmärkt. Jag är även noga med att tidigt lära hundarna att jobba oavsett väder eller tid på dygnet så det är inga problem att få med dom ut.

Inatt stod spår på schemat för Oops. Hon är väldigt duktig på att spåra så jag lade spåret på 3 olika underlag (gräs, grusväg, asfalt), 2 korsande spår som jag själv gick o en 90 graders vinkel på asfalten o ut i gräs igen. När jag lägger de korsande spåren själv så vill jag att hon håller sig på det spåret hon är o inte byter till det korsande färskare spåret. Har jag en IDhund så vill jag att hunden byter till det färskaste spåret men det är inte mitt mål med Oops just nu iaf.

Oops började spåra så fort jag släppte ut henne o spårade ner till grinden o står ivrigt o stampar för att jag ska öppna grinden så hon kan spåra vidare. Nu hade jag inte tänkt att vi skulle spåra från det hållet så jag kopplade henne o gick ut ur den andra grinden för jag ville ha ett spårupptag från sidan istället för rakt fram så hon får riktningsbestämma oxå. Vi går ut en bit på gräsmattan o hon hittar spåret snabbt o riktningsbestämmer o sen bär det iväg. Det var alldeles vindstilla så den behövde vi inte tänka på, annars vill jag helst ha vinden i ryggen.

Vi spårade i en båge på gräsmattan sen över en grusväg o ut på asfalten. Asfalt brukar inte vara ngr problem alls för henne men det var slarvade hon en del o blev distraherad av störningsdofter o en groda som hoppade precis bredvid spåret. 90 gradersvinkeln tog hon väldigt snyggt o sen var vi ute på gräs igen. Testade att lägga ett föremål i spåret där det var lite högre gräs men hon spårade rakt över o vill bara fortsätta spåra. Jag stannade henne o gjorde henne uppmärksam på föremålet o vi lekte lite snabbt med det men hon har väldigt bråttom att få sätta igång o spåra vidare igen. Vi spårade vidare ut på asfalten igen o sen in på grusvägen mot huset.

Jag kommer avvakta med att lägga föremål i spåret med Oops för det är inte viktigt just nu o så får vi jobba med att bygga värde för det vid sidan om. För Hanna har det alltid varit en stor motivationshöjare att hitta saker i spåret o markera men för Oops är själva spåret mer intressant.

Idag fläktar det lite mer så vi får se hur det ser ut ikväll/natt och hur vi lägger upp träningen

2 reaktioner till “Mörkerspår

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: